Wings to Victory heeft een museum op vliegveld Midden Zeeland, Arnemuiden. Een klein deel van de collectie is hier ondergebracht in een nissenhut die iedere laatste zaterdag van de maand tussen 13:00 en 16:30 te bezoeken is. Het is ook mogelijk om ons op afspraak buiten deze tijden te bezoeken.

Er is bewust voor een nissenhut gekozen vanwege het historische karakter. De nissenhutten waren veel te vinden op geallieerde vliegvelden in Engeland, maar ook op de noodvelden in veroverd gebied. Vanwege de eenvoudige maar stevige constructie waren deze loodsen gemakkelijk te transporteren en snel op te bouwen. De nissenhut dankt zijn naam aan Peter North, een Canadese luitenant-kolonel in dienst van het Britse leger, die de hut tijdens de Eerste Wereldoorlog, in 1917 uitvond. De Britten en Amerikanen ontwikkelden verbeterde versies, respectievelijk de Romneyloods en Quonsetloods. Het was dan ook dit type dat na de bevrijding veel door hen is gebouwd.

De museum collectie van Wings to Victory bevat stukken die gerelateerd zijn aan de luchtoorlog ten tijde van de tweede wereldoorlog, maar dan in de breedste zin van het woord. Heeft U spullen die thuis horen in onze collectie en U wilt hiervan afstand doen, dan kunt U deze schenken aan de stichting Wings to Victory, maar U kunt deze ook in bruikleen geven. Hiervoor heeft de stichting bruikleen formulieren met de voorwaarden. Klik hier om het formulier te downloaden.

Hieronder een impressie van een aantal museumstukken. Meer museumstukken vind u onder "Archief en Collectie"